Olen ollut mukana erilaisissa yhteiskunnallisissa riennoissa melko pitkään. Poika- ja nuoruusvuosina urheiluseura- ja muu järjestötoiminta olivat ykkössijalla. 1980 -luvulla mukaan tuli myös kunnallispolitiikka. Työ poliisina on aina edellyttänyt ihmisten arkeen vaikuttavien virtausten havainnoimista ja tarvittaessa niihin puuttumista. Työssä ja harrastuksissa tavoitteena on ollut asioihin perehtyminen, erilaisten ratkaisujen kokonaisvaltainen pohtiminen ja määrätietoinen eteneminen valitun tai annetun linjan mukaisesti. Kantavana johtoajatuksenani on ongelmien ennalta estäminen, jos se vain suinkin on mahdollista. Toinen, yhtä tärkeä periaate, on ollut taloudellisuus ja päätösten kustannusvaikutusten (panos/tuotos) pohtiminen.

Vuorovaikutteisen viestinnän ja oikea-aikaisen tiedottamisen olen kokenut tärkeäksi johtamisen keinoksi. Oikeaa tietoa, oikeaan aikaan, oikeaan osoitteeseen näyttää luovan ihmisten mielissä myös turvallisuuden tunnetta. Oma blogi on yksi keino lisätä vuorovaikutusta ja välittää tuoretta tietoa sekä muuta asiaa siitä kiinnostuneille.

Pohjois-Kymenlaaksolle ja sen asukkaille seuraavat vuodet ovat poikkeuksellisen merkittäviä. Uuden kaupungin syntymisen myötä kuntalaisille ja seudun elinkeinoelämälle avautuu monia uusia mahdollisuuksia, mutta nurkan takana on myös vaanimassa isoja uhkia, jos päättäjien pää ei pysy kylmänä ja harkinta terävänä.

Olen lupautunut mukaan syksyn kunnallisvaaleihin. Sen vuoksi tämän blogin alkukuukaudet tulevat keskittymään Uuden Kouvolan syntyyn liittyviin asioihin. Tarkoitus on muutaman kerran viikossa kirjoittaa jokunen rivi päivän puheenaiheista ja mahdollisuuksien mukaan vastailla ihmisten kysymyksiin. Tästä on hyvä jatkaa työtä hyvinvoivan kotiseudun rakentamiseksi.


Ar