Kävin viime lauantaina Elimäen Pestoomarkkinoilla, viikko sitten sadonkorjuupäivillä Kouvolan kävelykadulla ja pari viikkoa sitten Litviikkimarkkinoilla Valkealassa. Kaikissa paikoissa oli monenlaista tarjontaa, paljon ihmisiä ja hyvä tunnelma. Päivän mittaan vannottiin joka paikassa monta kertaa, että tämänkin tapaisten pitäjätapahtumien pitää jatkua vielä pitkään, pitkään!

Markkinaperinne, niinkuin moni muukin tapahtuma, on joskus syntynyt jonkin idearikkaan ihmisen tai yhdistyksen oivalluksesta. Kun tapahtumat ovat löytäneet paikkansa, toteuttajansa ja yleisönsä, ei ole mitään syytä epäiriöida niiden tulevaisuutta. Uusi isompi kunta, kun siellä oikein toimitaan, luulisi voivan tarjota ydistys- ja järjestöpohjalta toimiville elinkelpoisille tapahtumille ja tilaisuuksille jopa nykyistä paremman tuen. - Ainakin laajemman ja koordinoidun markkinointiverkoston.

Tilaaja - tuottajamalli voi koitua ns. kolmannen sektorin tuottamille tapahtumille suureksi eduksi! Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäjien pitää vain osata tehdä tuotteestaan houkutteleva ja "myydä" se sopivalla hinnalla sivistystoimen tilaajaorganisaatiolle. Kylien, yhdistysten, seurojen ja järjestöjen näkökulmasta katsellen edessä näkyy mielenkiintoisia aikoja mahdollisuuksia.

Ar.