Syyskuun viimeisenä viikonvaihteena järjestettiin Kouvolassa kaksi mielenkiintoista uudehkoa tapahtumaa. Perjantai-iltana vietettiin Tutkijoiden Yötä Kouvola-talossa ja lauantaina rautatieseminaaria kansalaisopiston tiloissa.

Tutkjoiden Yö -tapahtuma oli osa Euroopan komission rahoittamaa Researchers`Night -tapahtumasarjaa. Hienoa, että Kouvolan Seudun Osaamiskeskus on lähtenyt mukaan ja paikallisena toimijana toimi Kouvolan tapahtuman vetäjänä. Juuri näin sitä pitää toimia; kansainväilisessä viitekehyksessä käsitellään isoja asioita kansan kielellä. Toivottavasti vuoden päästä tavataan uusien ja mielenkiintoisten aihekokonaisuuksien parissa. - Tuoleja riittää kyllä kaikille, kunhan tilojen käyttöä järjestellään vähän uudelleen!

Rautatieseminaari oli puitteiltaan vähän vaatimattomanpi, mutta tulevaisuutta ajatellen kiinnostavia näköaloja herättävä. Jos pitää paikkansa päivän aikana kuultu väite, että Suomessa rautatiekulttuuria, sanan sekä suppeassa että laajassa merkityksessä, on Suomessa tutkittu vähän ja että tieto on sirpaleista ja hajallaan, niin Kouvolaan rakennettavalla rautatiekulttuurikeskuksella on edessään loistava tulevaisuus. Onnea matkaan projektipäällikkö Heli Mäki ja kumppanit; kiskot vievät eteenpäin, entisestä muitiot jää, muistot jää kultturikeskus kiskoon....

Jos ja kun innostusta ja ideoita riittää, näistä molemmista, hauskasta Tutkijoiden Yöstä ja monisäikeisestä rautatiekulttuurista, kullaan vielä Kouvolaa paljon suuremmissakin ympyröissä.
ar.