Uuden Kouvolan hallintoa rakenettaessa yhdeksi lähtökohdaksi hyväksyttiin periaate, että hallinto sijoitetaan kaupunkien ja kuntien omistamiin kunnantaloihin ja muihin vastaaviin rakennuksiin. Uutta ei ole tarkoitus rakentaa ja vuokratiloja pitäisi välttää. Toinen tavoite oli, että eri hallinnon alat ja tukipalvelujen osat keskitetään tarkoituksenmukaisella tavalla yhteen paikkaan.

Valtavasta kiireestä huolimatta tavoitteena on myös ollut henkilöstön kuuleminen, keskustelu ja yhdessä miettiminen. Kaikille on ollut alusta alkaen selvää, että tehdään ratkaisut kuinka taitavasti tahaansa, ei kaikki ratkaisut tule jokaista miellyttämään. Mutta, kohtuuttomuudet pitää estää.

Nyt esillä oleva talouspalvelukeskuksen sijoittaminen on herättänyt ja herättää keskustelua. Kiireestä, työpaineista ja lähellä olevista vaaleista huolimatta toivon yhtä asiaa. Malttia.

Kun to 18.9 järjestelytoimikunnassa kuuntelin Jytyn pääluottamusmiehen Aija Törön ja muutosjohtaja Lauri Lamminmäen asiallisia ja hyviä ratkaisumalleja hakevaa keskustelua, niin olen toiveikas. Uskon, että asianosaiset löytävät tyydyttävät ratkaisut, jos me sivulliset (mm kunnallisvaaliehdokkaat) emme sekaannu liikaa asiohin.

Sen verran lienee soveliasta sanoa, että hyvistä ja kunnianhimoisista tavoitteista huolimatta joustavuudelle pitää antaa sijaa. Kaiken ei tarvitse olla valmista ja ihanneformussa vuoden 2009 aikana? Joustavuus ei tarkoita tavoitteista tinkimistä, mutta yksittäistapauksissa pitää olla tilaa keskusteluille. Kokemus on osoittanut, että varaamalla muutokselle aikaa 2-4 vuotta ja toimimalla se aika  päämäärätietoisesti ja luovasti, tavoitteet on suuren enemmistön hyväksymällä tavalla saavutettavissa. 
Ar.